Kome / čemu ovaj blog?

Najčešća rečenica koju čujem kada se pomene francuski jezik jeste: „Jao, to je tako lep jezik! 🙂 Ali tako težak! :-(“

Cilj postojanja ovog bloga jeste da pokaže da francuski jezk nije težak. Potrebno je samo malo motivacije i mnogo ljubavi.

Blog je namenjen prvenstveno mojim učenicima, zatim roditeljima i kolegama. Na njemu će se naći sve što je neophodno za lakše savladavanje i prenošenje francuskog jezika. Ovde će biti objavljeni tekstovi, testovi, materijal sa časova, ta famozna i teška gramatika francuskog jezika, njena pravila, izuzeci, izuzeci od izuzetaka, korisni linkovi, klipovi, sličice, fotografije, kao i saveti kako učiti i naučiti taj „tako lep, a tako težak francuski jezik“.

Jedan od motiva postojanja ovog bloga jeste i širenje francuskog jezika, njegove melodije i dinamičnosti

U eri smo interneta, kada je djacima interesantnje da sede ispred kompjutera nego nad knjigom i potrebno je pronaći način kako ih naterati da nešto nauče.  Zato prenosim deo svog predmeta sa stola na desktop računara.

Dobrodošli! 🙂

Advertisements

2 mišljenja na „Kome / čemu ovaj blog?

  1. U velikoj smo dilemi koji jezik da naš sin odabere na početku V razreda. On bi iskreno francuski i tako da evo nas lutamo po netu …nadam se da ćemo se družiti!

  2. I ja se tome iskreno nadam. Francuski jezik se sve ređe uči…potpuno neopravdano, jer ga još uvek govori polovina populacije. Za razliku od nemačkog i italijanskog koji se uče u nekolicini zemalja. I još uvek je zvaničan jezik svetske administracije…..

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s